Важни правила при носенето на грим – ето какво съветват специалистите

09.02.2021 Грим,МОДА

Носенето на грим е част от ежедневието на много дами – ето защо считаме, че темата е повече от подходяща. Допитахме се до редица експертни мнения относно подходящите грим техники и онези правила, чието нарушаване никак не бихме искали да видим. Нямаме търпение да споделим с вас информацията – потопете се заедно с нас в един свят на грим, козметика и красота.

Правила за успешно носене на дневен грим – специалистите са категорични

Носенето на грим през деня не е никак задължително, но, въпреки това, редица дами не могат да се разделят с любимите си козметични продукти.

Ако трябва да онагледим няколко основни грим правила, касаещи дневното носене на макиаж, то тогава бихме се спрели на следната сентенция: по-малкото е повече.

Професионалистите в грим бранша са категорични – когато говорим за дневен грим е повече от препоръчително да заложим на по-малко макиаж. Стремежът е визията максимално да се доближава до естествената такава – целта е вашият грим да не бие прекалено много на очи. Така се постига един приятен баланс между изящество, естественост и красота, които биха накарали всяка визия да заблести. Придържайте се към фон дьо тени, които са максимално близо до естествения цвят и тон на лицето ви. Така ще си спестите онзи неприятен момент, в който се забелязва значителна разлика между кожата на лицето ви и кожата по останалата част от тялото ви. В повечето случаи, говорейки за дневен грим, е повече от достатъчно да се спрете на спирала и деликатен гланц за устни. Тези два продукта в пълнота ще допринесат към цялостната ви визия, излъчваща свежест.

Говорейки за вечерен грим, то в тази сфера бихте могли действително да разгърнете въображението си

Вечерният грим предполага много повече поле за изява – цветовете и гамите биха могли да са далеч по-дръзки и правещи впечатление. Ако сте почитатели на ярките и приковаващи вниманието цветове, то тогава именно в сферата на вечерния грим бихте могли да разгърнете целия си потенциал. Подходящи продукти за създаването на един тежък и професионално изглеждащ макиаж биха били фон дьо тенът, пудрата, спиралата, сенките, очната линия, както и червило в предизвикателен, правещ впечатление цвят.

Разбира се, следва да отбележим, че добрият грим пряко зависи и от моментното състояние на кожата ви – колкото лицето ви е по-гладко, изчистено и лишено от несъвършенства, толкова по-добре ще изглежда и завършеният грим върху него. Ето защо е от съществено значение да обърнете внимание на грижата за кожата, преди да започнете да се гримирате. Това ще осигури една наистина брилянтна визия, която ще ви накара да се почувствате наистина прекрасно в кожата си.