Важни правила при избор и поддръжка на дамско бельо

20.05.2023 Бельо,МОДА

Замисляли ли сте се някога: „Грешно ли избирам и поддържам бельото си?“ Бельото може да е неразделна част от нашата рутина, но не е нещо, за което голяма част от нас се интересуват много.

Например, знаете ли, че има определени тъкани, които са по-здравословни за вас, или че всяко дамско бельо има срок на годност?

Тези негласни правила за дамско бельо могат да окажат влияние върху вашето вагинално здраве – и в зависимост от стила, могат дори да повлияят на настроението ви!

Така че направихме много изследвания, разровихме няколко проучвания за хигиената и поддръжката на бельото и говорихме с акушер-гинеколог, за да съберем важни правила при избора на дамско бельо, с които да живеем.

Избирайте естествени материи за дамско бельо

Може би сте чували това и преди, но с всички сладки стилове в различни материи, струва си да се сетите отново: памукът е най-добрата материя за дамско бельо.

„Вулвата е много чувствителна и деликатна област, подобна на устните на лицето ви. Иска се да го третирате нежно“, обяснява сертифициран акушер-гинеколог.

И най-обикновената, нежна материя, която да докосва кожата ви? Да, памук. Освен това е дишащ и абсорбиращ, което може да помогне за предотвратяване на гъбични инфекции.

Синтетичните материали като найлон и спандекс не позволяват на зоната да диша. Вместо това те улавят топлината и влагата, създавайки идеална среда за размножаване на гъбични инфекции.

Коя е най-добрата материя за вашите бикини?

Бельото е дреха, която е най-близка до вашата кожа. И повечето жени обикновено не обръщат внимание, когато купуват бикини. Напълно забравяме, че бикините ни са също толкова, дори по-важни от връхните дрехи. За да спукаме балона, трябва да ви кажем, че е много важно и трябва да обръщаме също толкова внимание и на гардероба си с дамско бельо. Защото, ако носите бикини, които не дишат, това причинява дразнене, обриви и много повече проблеми. Така че, за да избегнете това, трябва да купувате бельото си внимателно.

Освен стиловете, изборът на бикини, които са изработени от правилната материя, е много важен. Гащичките, които са изработени от дишаща и мека материя, са най-важните точки, които трябва да запомните, докато пазарувате бикини.

Стремете се да сменяте бельото си всеки ден, дори повече от веднъж, ако искате!

Изглежда, че обикновено носим по един чифт бельо на ден и след това го поставяме в пералнята за пране. Това може да не е винаги необходимо. От другата страна на спектъра не трябва да се чувствате ограничени само до един чифт на ден.

След като ги носите, ги хвърлете в коша за пране. За разлика от дънките, бельото не трябва да се носи повторно, само за да се спести натоварване.

Колко често да купувате ново дамско бельо

Звучи малко пресилено, особено за нещо, което се пере толкова редовно. Но дори чистото бельо може да съдържа до 10 000 живи бактерии.

Това е така, защото във водата от пералната машина има бактерии – около един милион бактерии само в 2 супени лъжици използвана вода! Освен това, около 83 процента от „чистото“ бельо съдържа до 10 000 бактерии.

Необходимо е да подменяте бельото си по-често, между 3 и 6 месеца. Ако все още не знаете от къде да изберете подходящо дамско бельо за Вас, ние ще препоръчаме онлайн магазин TEXTILE.BG. Високото качество на материи и голямото разнообразие правят този магазин един от любимите за дамите на българския пазар. Освен тези фактори Textile.bg предлага бърза и безплатна доставка за поръчки над 100лв.