Най-добрите брандове за маркови парфюми, които ще ви впечатлят тази есен

Посрещаме новия есенен сезон и тръпнем в очакване да разнообразим ежедневието и визията си. Вероятно многократно сте срещали твърдението, че смяната на годишните времена е перфектният повод за смяна на стила и визията. Ако не сте фенове на дръзките и категорични промени, то понякога и подмяната на обичаните от вас маркови парфюми с нови аромати е напълно достатъчна крачка.

В днешния текст с удоволствие ще си поговорим за някои от брандовете, които като че ли се вписват повече от перфектно в представата ни за есента. Обещаваме, че не бихте сгрешили с избора на артикул от който и да е от споменатите марки. Наличието на маркови парфюми в личната ви козметична колекция винаги ще е белег на добър вкус.

Изберете следващите си любимци сред дългоочакваните маркови парфюми по ароматната група

Не е необходимо да сте експерт в света на ароматите, за да знаете, че основно всички маркови парфюми се разделят на групи по парфюмни семейства. Ако, все пак, за първи път чувате термина, то бързаме да внесем някои необходими разяснения – парфюмното семейство, към което принадлежи даден аромат, се определя от доминиращите съставки в неговото съдържание. Най-често есенциите се разпределят във флорални, зелени, свежи, ориенталски, дървесни, плодови, цитрусови и мускусни благоухания.

Именно тази ориентировъчна графа би могла лесно да ви ориентира, когато дойде време да се сдобиете с някои и други маркови парфюми. За есента бихме казали, че ориенталските, дървесните и мускусните ухания биха били повече от подходящи за подчертаване на личния стил. Някои от брандовете, които радват многомилионните си почитатели с такива есенции, са Dior, Givenchy, Hugo Boss, Rochas.

Характерна черта на всички маркови парфюми е тяхната дълготрайност – за есента изберете парфюмните води

Друг критерий, по който се класифицират марковите парфюми, е наличието на естествени парфюмни масла в композицията. Колкото повече срещаме в съдържанието, толкова по-трайна и интензивна ще е и цялостната парфюмна основа.

По правило парфюмните води се характеризират с повече трайност и интензивност от тоалетните, тъй като съдържат повече етерични и парфюмни масла. За есента смятаме, че е особено подходящо да заложим на по-силни аромати, за разлика от пролетта и лятото, където ни се иска да носим далеч по-свежи и леки есенции. Изобщо не се страхувайте да експериментирате – на пазара ще срещнете наистина неустоими парфюмни предложения. Съсредоточете вниманието си върху ароматите на марки като Lancome, Gucci, Thierry Mugler, Armani.