Малките детайли, които ще направят кухнята ви още по-стилна

От време на време, всички имаме нужда от промяна, особено когато стане дума за кухненския интериор. Невинаги обаче имаме времето и финансите да правим основен ремонт. Добрата новина е, че не се и налага. Вижте няколко трика, на който интериорните дизайнери често се доверяват, за да постигнат стилен дизайн само с няколко малки промени. Питате се как е възможно това? Прочетете тази статия докрай, за да научите!

Променете мебелния обков

Това е един от първите съвети, които ще Ви помогнат да преобразите кухнята си срещу минимална промяна. Сменете дръжките на кухненските шкафове, закачалките и ако някой шкаф вече е взел за скърца, може спокойно да подмените и пантите на вратичките. Това моментално ще освежи визията на Вашата кухня, без да се налага да инвестирате значителни суми.

Бонус съвет: изберете дръжки и закачалки в един и същ метален оттенък, така че си гарантирате, че всичко ще изглежда хармонично и стилно.

Погрижете се за осветлението

Традиционно във всеки дом и всяка кухня ще откриете централно осветление, разположено в центъра на тавана. Този вариант е доста непрактичен, когато става дума за кухнята. Добре е да инвестирате в някакъв вид локално осветление, над кухненския плот или мястото, което използвате най-често, когато подготвяте продуктите и приготвяте храна. Малките лампички, вградени в кухненските шкафове са отлично решение, а над плота може да сложите и висящи полилеи, които ще създадат по-интимна и уютна атмосфера, когато се храните. Поредното доказателство, че някои малки на пръв поглед промени, могат да преобразят пространството и да го направят по-приятно и по-практично.

Изберете нова кухненска мивка

Покупката на нова мивка, безспорно изисква да отделите бюджет, но правилния подход е да мислите за нея като дългосрочна инвестиция. Подходящата кухненска мивка в комбинация с правилна поддръжка, може да се използва в продължение на години и да запази своята безупречна визия.

Специалистите съветват да се насочите към изключително актуалните в момента гранитни мивки за кухня. Те се отличават с изключително стилна и класическа визия, която веднага ще освежи кухненското пространство, превръщайки се в забележителен интериорен акцент. Това далеч не е всичко. Композитните кухненски мивки са масивни, плътни и поглъщат шума на падащата вода и съдовете, които ще имат допир с нея. Също така, имат излъчване на естествени камъни, което предава аристократична визия и неповторим стил. Всичко това ги превръща в повече от добра инвестиция, когато искате да преобразите кухнята и да я направите още по-елегантна.

Добавете красив килим

Килим в кухнята? Може би ще възкликнете, че това е лудост. С толкова много храна на около, шансът за петна рязко се увеличава. правите сте, но ако подберете подходящ модел килим, който е лесен за почистване, ще може да разнообразите кухненския интериор, като внесете повече уют и комфорт, както и стилен вид.

За да нямате проблеми с поддръжката и почистването, може да инвестирате с килим със синтетични къси влакна. Този тип килими са устойчиви и не се износват бързо, което е голям плюс. В късите влакна е много по-трудно да се насъберат замърсявания, а петната се почистват много по-лесно. Може да разгледате и за т.нар. външни килими, които традиционно са предназначени за използване в открити пространства, но биха свършили чудесна работа и в кухнята.