Често срещани проблеми при ремонт на покрив

Едни от най-често срещаните проблеми при ремонт и проблеми които се появяват в течение на времето с вашият поркив на вашата къща или жилищна сграда. В тази статия ще се оптиаме да ги разгледаме и да се спрем за кратко на всеки един от тях?

Течове: Един от най-често срещаните проблеми с покривите са течовете. Течове могат да възникнат поради повредени или липсващи керемиди, пукнатини в покрива или проблеми с мигането около вентилационни отвори, комини и други отвори.

Увреждане на керемидите и нуждата от тяхната подмяна : Керемидите могат да се повредят поради възраст, време и други фактори. Това може да ги накара да се напукат, изкривят, извият или дори да паднат. Когато керемидите са повредени, това може да доведе до течове и други проблеми.

Вентилация на покрива: Правилната вентилация на покрива е важна за поддържането на целостта на вашия покрив. Без подходяща вентилация може да се натрупа влага на тавана, което може да доведе до растеж на мухъл, гниене на дървото и други проблеми.

Лош монтаж: Ако покривът не е монтиран правилно, това може да доведе до редица проблеми, включително течове, преждевременно стареене и други проблеми.

Щети от животни: Животни като котки, катерици и птици могат да повредят покриви, като копаят или дъвчат керемиди и други покривни материали.

Лоша поддръжка: Редовната поддръжка е важна за поддържането на вашия покрив в добро състояние. Пренебрегването на поддръжката може да доведе до редица проблеми, включително течове, повреда на керемидите и преждевременно стареене.

Щети от градушка: Градушката може да причини значителни щети на покривите, особено ако камъните са големи или покривът е стар и износен.

Щети по дърветата: Падащите дървета или клони могат да повредят покриви, причинявайки течове и други проблеми. Важно е да подрязвате дърветата и да премахвате мъртвите клони, за да предотвратите това да се случи.

Стареене: С течение на времето всички покриви ще остареят и ще започнат да се развалят. Това може да доведе до редица проблеми, включително течове, повреда на керемиди и други проблеми. Редовните проверки могат да помогнат за ранното идентифициране на тези проблеми и предотвратяване на по-нататъшни щети.

Много често просто покривите на къщите остаряват и с течение на времето те се повреждат, керемидите се разместват и не нужна корекция, също така улуците се разместват, летвите се изхабяват и изгниват и се получават дупки и пукнатини.

Понякога при силни бури и ветрове, се разместват керемидите и това поражда навлизането на вода и влага в междукеремидните пространства и това довежда до повреда и на таваните в най-горните етажи на къщата. Доверете ни се и се свържете с нас за оглед и оферта и да можем да констатираме нужните проблеми на вашият покрив.

Всичко зависи от вас и колко често преглеждате вашият покрив, също така дали го поддържате и от време на време викате екип да огледа и поне да почисти улуците. Тъй като и много често при силни ветрове в улуците се събират листа и трева , понякога се натрупва и почва и започват да растат растения в улуците.

 Също така е важно и да не се повреди изолацията на покрива или да е монтиран достатъчно добре, тъй като често се случва още при монтажа да има проблем.